عضو اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد
رشد تولید با سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد دلاری مردم

دکتر مرتضی فغانی عضو اتاق بازرگانی تهران با اعلام این مطلب، در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به اهمیت نامگذاری سال جدید با عنوان « سرمایه گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، افزود: بسیاری از چالش ها و بحران هایی که طی سال های اخیر در حوزه اقتصاد کشور رخ داده، ناشی از بی توجهی به این مهم بوده است.
وی ادامه داد: علاوه بر دارایی های راکد مردم در داخل کشور، بر اساس برآوردها بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه ایرانیان خارج از کشور است که بخش مهمی از این عدد قابلیت جذب درحوزه های مختلف اقتصاد ایران از جمله بازار سرمایه و پروژه های بزرگ نفت ، گاز و پتروشیمی را دارد، لذا یکی از محورهای مغفول ، مشارکت مردمی در اقتصاد و نگاه ویژه به سرمایه ایرانیان خارج از کشور می باشد.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سرمایهگذاری یکی از عوامل اساسی جهت رشد اقتصادی است، گفت: میانگین حجم حقیقی سرمایهگذاری ناخالص طی سال های ۱۴۰۳- ۱۴۰۰ حدود ۹۴ هزار میلیارد تومان بود که اختلاف ۲۳ هزار میلیارد تومانی با میانگین دهه ۹۰ دارد و این نشاندهنده عقبماندگی اقتصاد ایران در چند سال اخیر می باشد.
وی تأکید کرد: متاسفانه امروز شرایط برای سرمایهگذاری های مولد در کشور مطلوب نیست و افراد به جای اینکه در بخش تولید سرمایه گذاری کنند، منابع مالی خود را وارد بازار ارز و طلا می کنند، چون در حال حاضر تولید، محل امنی برای سرمایه گذاری نیست و همه فقط به زودبازده بودن سود توجه دارند و بابت سرمایهگذاری بلندمدت نگران هستند.
دکتر فغانی اقتصاد دستوری را یکی از موانع جدی سرمایه گذاری در حوزه صنعت و تولید عنوان کرد و اظهارداشت: ریشه سرمایهگذاری، امنیت است و تا زمانی که هر نوع دخالت دولت در اقتصاد و بازار وجود داشته باشد، به دلیل غیرقابل پیشبینی بودن، ریسک سرمایهگذاری بالا میرود و در شرایط پرریسک،کسی حاضر نیست که سرمایه گذاری کلان و موثری انجام دهد.
عضو اتاق بازرگانی تهران عدم تکمیل زنجیره ارزش در بسیاری از صنایع و محصولات تولیدی را بخاطر کمبود منابع مالی دانست و افزود: به رغم اینکه ایران از نظر ذخایر گازی رتبه دوم ، مخازن نفتی رتبه چهارم،دومین تولیدکنندهٔ خاویار،
سومین تولیدکنندهٔ پسته ،نخستین تولیدکنندهٔ زعفران،زرشک،فیروزه،میوههای شفتی (مثل زردآلو) و همچنین دارندهٔ بیشترین ذخایر روی و سرب و پنجمین دارندهٔ ذخایر مس در جهان بهشمار میرود، متاسفانه بیشتر این مواد و کالاها به صورت خام با کمترین ارزش افزوده صادر می شوند.
وی ادامه داد: به رغم اینکه ، ایران جزو ۱۰ کشور اوّل دنیا از نظر جاذبههای گردشگری و جزو پنج کشور اوّل جهان از نظر تنوع گردشگری و جزو سه کشور اوّل جهان از نظر تنوع صنایع دستی قرار دارد، بدلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در حوزه زیر ساخت و نداشتن دیپلماسی مطلوب ، کمترین منافع اقتصادی را از این بخش می بریم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰