مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در حاشیه بازدید وزیر نیرو از طرح خط دوم انتقال پساب تصفیهخانه جنوب تهران به دشتهای ورامین، پاکدشت و شهر ری گفت: با رفع مشکلات طرح، انتقال پساب به بخش کشاورزی تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۱ صورت میگیرد.
“یوسف رضاپور” با بیان این مطلب اظهار کرد: طرح احداث خط دوم انتقال پساب تصفیهخانه جنوب تهران به دشتهای ورامین، پاکدشت و شهر ری دارای ۳۴ کیلومتر طول با قطرهای سه متر و ۲۸۰۰ میلیمتر بوده که از سال ۱۳۹۳ عملیات اجرایی آن شروع شده است.
وی افزود: هدف از این پروژه انتقال ۲۸۳ میلیون متر مکعب آب به اراضی کشاورزی مناطق یاد شده است که ۲۰ کیلومتر از ۳۴ کیلومتر خط لوله انجام شده و ۱۴ کیلومتر باقی مانده با برنامه ریزی صورت گرفته تا آخر شهریور سال بعد طبق وعده سرمایه گذار به اتمام خواهد رسید و در نتیجه طرح آماده بهره برداری میشود.
رضاپور با بیان اینکه این طرح به عنوان بزرگترین پروژه انتقال پساب به روش BoT ، خرید تضمینی و بیع متقابل انجام شده، تصریح کرد: برای هزینه های این طرح از بخش مشارکت غیردولتی استفاده شده که تاکنون نیز ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امیدواریم با رفع معارضان محلی به عنوان بزرگترین مشکل طرح و همچنین با کمک فرمانداران و نمایندگان مردم در منطقه، ۱۴ کیلومتر باقی مانده عملیاتی گردیده تا بتوانیم طرح را در موعد تعیین شده به بهره برداری برسانیم. همچنین میزان ۶ کیلومتر از ۱۴ کیلومتر باقیمانده خط انتقال دارای معارضان محلی بوده که بایستی حل و فصل شود.
“علی حسین معیدی نیا” مجری طرح خط دوم انتقال پساب تصفیهخانه جنوب تهران به دشتهای ورامین، پاکدشت و شهرری نیز در ادامه این بازدید با تاکید بر اینکه طرح توسط سرمایه گذاری بخش غیردولتی انجام میشود، اظهار کرد: اگر مطابق برنامه زمانبندی تمام فعالیتها اجرایی و مشکلات مرتفع شود شهریور سال ۱۴۰۱ شاهد بهرهبرداری از آن خواهیم بود.
معیدی نیا عدم تامین منابع مالی به موقع و مشکلات معارضین محلی و صعوبت های اجرایی را از جمله موارد به تعویق افتادن پروژه دانست و یادآور شد: با هماهنگی که با استانداری تهران، فرمانداری شهرستان ها و مدیران شرکت آب منطقه ای انجام شده سعی بر این است تا با توزیع عادلانه آب در شهرستانهای ورامین شهر ری و پاکدشت تعامل لازم با کشاوزرزان و معارضان صورت گیرد.
وی در پایان در خصوص مزیتهای مهم این طرح خاطرنشان کرد: با اجرای طرح بخشی از حقابههای کشاورزی دشتهای یاد شده جبران و همچنین بخش عمده ای از آب صرف تغذیه آبخوان های دشت ورامین می شود که تقویت سفرههای زیرزمینی تاثیر به سزایی در جلوگیری از فرونشستهای دشت مذکور خواهد داشت.